Máte otázky?

Kontaktný formulár

Blog

ASTON WALDNER v denníku PRAVDA - Homestaging - ako pripraviť byt na predaj?

ZDROJ: PRAVDA 28.09.2016, Jana Véghová, príloha bývanie Ak uvažujete nad predajom svojej nehnuteľnosti máme pre Vás zopár tipov ako byt, alebo dom pripraviť pre potencionálnych záujemcov. Každý kupujúci sa pri výbere bytu riadi pocitmi z priestoru. A na to by mal predávajúci myslieť. Pretvoriť priestor, ktorý chcete predať, na miesto, ktoré chytí za srdce a v záujemcovi o kúpu okamžite navodí predstavu príjemného bývania, je umenie. Je to zároveň aj nová služba, ktorá k nám dorazila, a hovorí sa jej home staging. Robia ho nielen interiéroví dizajnéri, ale aj realitné kancelárie s individuálnym...

Vaše otázky: Oplatí sa investovať do predávanej nehnuteľnosti?

Aká investícia má pri predaji nehnuteľnosti zmysel?   Ak chcete z predaja Vášho bytu získať maximálnu cenu, oplatí sa investovať do opravy drobných nedokonalostí, ktoré spravidla nevyžadujú vysoké náklady, ale sú už na prvý pohľad viditeľné  (aj keď Vy ich postupom času už ako majiteľ neregistrujete). Pred predajom je dobré venovať sa detailom ako vŕzgajúce dvere, povolené kľučky, kvapkajúci vodovod, nezapojené svetlo, zašpinené steny pri vypínačoch, alebo stopám po detských kresbách na stenách. Pri takto upravených bytoch je minimálna šanca, že záujemci budú následne žiadať z...

Licencie realitných kancelárií

Licencovanie realitných kancelárií je akt, ktorý možno poznáte. Vďaka Národnej asociácii realitných kancelárií Slovenska / NARKS / sa však z licencie stalo niečo viac... Rok 2016 priniesol zmenu v udeľovaní licencií realitným kanceláriám. Vďaka nej sa očakáva prechod na vyššiu kvalitatívnu úroveň certifikácie s vysokým kreditom. Zároveň ide o odpoveď na požiadavky novoprijatej Národnej sústavy povolaní a kvalifikácií.

Ako predať byt, či dom bez rizika?

Ako predať byt, či dom bez rizika? Svojpomocný predaj bytu alebo domu je náročná a zodpovedná úloha, ktorá si vyžaduje okrem odvahy, množstva času aj značné znalosti a skúsenosti zo sveta realít. Stále však hrozí riziko, že sa na tejto dobrodružnej ceste môže niečo stať. Oveľa istejší a jednoduchší spôsob je využitie služieb realitnej kancelárie. Prečo je tomu tak?

Kedy osloviť realitnú kanceláriu?

Predaj nehnuteľnosti bez realitnej kancelárie sa na prvý pohľad môže javiť ako najjednoduchšia cesta k optimalizácii vlastného zisku. Nebudete musieť platiť províziu z predaja, a tak ušetríte. Je však dôležité si uvedomiť, že bez realitnej kancelárie hrozia nasledovné riziká.

Späť hore